Uw accommodatie aanmelden

St. Willibrordus in Curaçao

Kerk van St. Willibrordus St. Willibrordus (ook bekend als Sint Willibrordus of San Willibrordo) is een dorp met enkele honderden inwoners op de westelijke helft van Curaçao, ten noordwesten van de Bullenbaai en op ongeveer 25 km afstand van hoofdstad Willemstad. St. Willibrordus is alleen bereikbaar via de weg naar Westpunt.

St. Willibrordus staat vooral bekend om Landhuis Jan Kok, de kerk, de zoutpannen en de nabijgelegen stranden.

Landgoed Jan Kok

Op het landgoed Jan Kok staat Landhuis Jan Kok. Het landhuis wordt nu gebruikt als woonhuis en atelier door de lokale kunstenares Nena Sanchez. Het landhuis en het atelier is open voor bezoek.

Kerk

In St. Willibrordus staat een imposante rooms-katholieke kerk in neogotische stijl en is gebouwd tussen 1884 en 1888 en is van grote afstand al te zien.

Omgeving

Op een paar kilometer van St. Willibrordus vindt u twee van de mooiste baaien van Curaçao namelijk de Porto Marie-baai en de Daaibooibaai. Vlakbij ligt ook een rotsformatie die bekend staat als El Indjan (de Indiaan), een tafelberg van kalksteen

Vlakbij St. Willibrordus ligt het prachtige Rif St. Marie, bijzonder natuurgebied met exotische flora en fauna waar u heel goed kunt wandelen. In de zoutpannen wonen flamingo's.

photo credit: Mjhagen (cc)