Uw accommodatie aanmelden

Spaanse Water in Curaçao

Het Spaanse Water is een prachtige beschermde lagune met een uitgang naar de Caraïbische Zee. Het ligt aan de zuidoostkust van Curaçao, ten oosten van Willemstad. Het is een echt watersportmekka. Aan de noordkant zijn er veel mooie baaien en kleine eilandjes met mangrove bomen en koraalriffen. Ook vindt u rondom het Spaanse Water diverse zeilscholen, jachtclubs en gezellige havenkroegjes. Het is uitermate geschikt om te verkennen met een zeilboot, sloep, boot of kajak.

Uitzicht

Vanuit het Spaanse Water heeft u altijd mooie uitzichten en kijkt u uit op de Tafelberg, Seru Boca en Kabrietenberg. In de heuvels rond het Spaanse Water liggen veel grote villa's van Nederlanders. U vindt er ook de wijk Jan Sofat, een exclusieve woonwijk op een plek waar vroeger een plantage was.

Natuur

In en rond het Spaanse Water vindt u pelikanen, fregatvogels en vele andere soorten vogels, schildpadden en veel vissen.

Klein Curaçao

Vanaf het Spaanse Water vertrekken boten voor een excursie naar Klein Curaçao. Een dergelijke excursie is echt iets wat u gedaan moet hebben als u op vakantie op Curaçao bent. Klein Curaçao is een onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. Het is een ideale plek om te duiken of te snorkelen.