Uw accommodatie aanmelden

Mambo Beach in Curaçao

Op Curaçao staat Sea Aquarium Beach bekend als het langste en meest swingende strand van het eiland met parelwit zand. Ziet u uzelf al op een ligbed aan zee? Of drinkt u gezellig een drankje in de beroemde strandtent Mambo Beach. U kunt er ook heerlijk eten of een lekkere cocktail drinken.

Sea Aquarium Beach en Mambo Beach zijn druk en heel populair. Er komen gezinnen, maar vooral in het weekend ook veel jonge badgasten. Dat komt door de goede beachbars op Sea Aquarium Beach, zoals Mambo Beach Club en Hemmingway. Sea Aquarium Beach biedt alle denkbare faciliteiten, zoals bars, restaurants, parasols, winkels, toiletten en douches. Topless zonnen wordt hier gedoogd. Voor het strand liggen rotsen in zee. Daardoor zijn de golven er nooit hoog en dat maakt het ideaal voor gezinnen met kinderen.

Het gebied heet eigenlijk Cornelis Baai, maar is algemeen bekend als Sea Aquarium Beach en Mambo Beach. Sea Aquarium Beach ligt aan de Bapor Kibra, wat 'kapotte boot' betekent. U kunt de resten ervan zien liggen. Rond Sea Aquarium Beach liggen een aantal zeer bekende accommodaties en beachbars.

Bij Sea Aquarium Beach staan een aantal van de populaire en meest bekende resorts en hotels van Curacao. Mambo Beach / Sea Aquarium Beach is een van de mooiste plekken van Curaçao, wie wil daar nu geen vakantie doorbrengen?

Bezienswaardigheden & activiteiten op Sea Aquarium Beach

In de buurt van Sea Aquarium Beach zijn een aantal activiteiten te vinden die uniek zijn op het eiland.

Bars & restaurants op Sea Aquarium Beach

Bij Sea Aquarium Beach staan een aantal van de meest bekende beach bars en restaurants van Curaçao:

  • Mambo Beach Club is een van de populairste horeca gelegenheden van Curaçao. Een must! Je kan er gezellig een cocktail drinken, maar ook lekker eten. Zaterdagavond kan je tot in de vroege uurtjes feesten op muziek van goede Dj's. Zondagmiddag is het happy hour. Dinsdagavond kan je vanuit een luie strandstoel film kijken op het strand.
  • Hemingway Restaurant en Beachbar heeft lekkere cocktails, maar je kan er ook lekker lunchen of dineren.
  • Wet 'n Wild Beach Club is een wild aangeklede beachclub met een leuke caribische sfeer.
  • Cabana heeft goede dj's met dagelijks happyhours. Een cabana is een beachhut. Op het strand staan verschillende mini cabana's waarop je lekker kan liggen.
  • Aloha Beach Bar is een no-nonsens beach bar, een van de kleinere op Seaquarium Beach.
  • Surf & Turf is gespecialiseerd in lokale gerechten en sea-food.
  • Sea Side Terrace is ook bekend als De Container. Verkopen erg lekkere vis en ligt aan het strandje Marie Pompoen.
  • Nemo Restaurant en Beachbar biedt heerlijke gerechten. Een aanrader!

Sea Aquarium

Het Curaçao Sea Aquarium is een aquarium complex met veel mooie vissen. Het staat in directe verbinding met de zee. In het Curaçao Sea Aquarium is een echt koraalrif nagebouwd. Er zijn dagelijks veel shows waarin de dieren gevoerd worden en waarin bezoekers de dieren kunnen aanraken. Er zijn ook verschillende trainingsdemonstraties met zeeleeuwen en dolfijnen.

Substation Curaçao

Verken met een onderzeeër! van Substation Curaçao de unieke onderwater wereld van Curaçao. Dit is een bijzondere kans voor mensen die niet willen of kunnen duiken. Je kan hier diepzeeduiken zonder nat te worden. Je daalt namelijk af in een kleine onderzeeër. Afdalen met Substation Curaçao is iets wat je maar een keer in je leven mee maakt! Curaçao staat bekend om zijn mooie en unieke onderwaterwereld. Bekijk foto's van een afdaling bij Substation Curaçao. De wateren rond Curaçao zijn een echt duikparadijs. Veel mensen komen naar Curaçao om te duiken en snorkelen.

Dolphin Academy Curaçao

Ga zwemmen met dolfijnen! Leer alles over de fantastische dolfijnen die in Dolphin Academy Curaçao leven. Bij Dolphin Academy leer je niet alleen over dolfijnen, maar je kan ze ook aaien of zelfs mee zwemmen! Zwemmen met dolfijnen doe je ook maar een keer in je leven! Het is een unieke ervaring. Je kan ook haaien, roggen en schildpadden voeren.

Stranden op Sea Aquarium Beach

Sea Aquarium Beach en Mambo Beach worden vaak door elkaar gehaald. Oorspronkelijk was het één stuk uitgerekt strand. Het begon toen bij het Sea Aquarium en liep door tot aan Cabana Beach. Tegenwoordig bestaat Sea Aquarium Beach uit Mambo Beach, Lions Dive en Cabana Beach. Mambo Beach ligt tussen het strand van Lions Dive en Cabana Beach. Cabana Beach is het strand bij Breezes. Lions Dive is het strand voor het Lions Dive Beach Resort en is alleen toegankelijk voor gasten van het resort. Het is er rustiger en er wordt geen muziek gedraaid.