Vraag en antwoord

Hieronder vindt u vragen en onze antwoorden.

Bent u een geregistreerde gebruiker? Log dan in en lees de Vraag en antwoorden pagina voor geregistreerde gebruikers.

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Leuk! We staan altijd open voor nieuwe informatie, nieuws, blog posts of evenementen!

Er zijn een aantal mogelijkheden:

 • Heeft u informatie over uw eigen bedrijf of accommodatie? Registreer u op MooiCuracao.nl. U kunt daarna eenvoudig zelf een blogpost of evenement aanmaken.
 • Heeft u informatie over een ander (algemeen) onderwerp met betrekking tot Curaçao? Neem contact op met de redactie. In overleg bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk voor dat u contact opneemt of een blog post schrijft eerst even de regels en voorwaarden. Hierin staat wat mogelijk is en wat niet en waar de informatie aan moet voldoen.

Wilt u een blogpost plaatsen waar het voornaamste doel linkbuilding is? Lees dan het antwoord verderop op deze pagina.

Bedrijven, accommodaties en nuttige plaatsen

Het aanbieden van een bedrijf of nuttige plaats is gratis. Meer informatie over het registreren en promoten van een bedrijf vindt u hier.

Het aanbieden van een accommodatie gratis. Het is mogelijk dat u in de toekomst een bijdrage betaalt voor het aanbieden van een accommodatie. Meer informatie over het aanmelden en promoten van een accommodatie vindt u hier.

Het doel van deze site is het promoten van accommodaties aan potentiële toeristen. Alle andere bedrijven (nuttige plaatsen) helpen de accommodaties te promoten. Een groot aantal pagina's zijn gericht op toeristen en het laten boeken van een accommodatie. Alle andere pagina's ondersteunen dit doel.

Wanneer is het aanbieden van een accommodatie op MooiCuracao.nl niet meer gratis? Er is nog geen datum bekend.

ls uw bedrijf door iemand anders geregistreerd en u wilt de controle over de inhoud? Neem deze twee stappen:

 1. Registreer u op MooiCuracao.nl.
 2. Log vervolgens in en stuur de redactie een bericht met daarin: de naam van het bedrijf en de link op deze site.

De redactie verifieert daarna uw gegevens en zet het bedrijf op uw account. U kunt het daarna aanpassen.

Ter info: Iedereen kan een bedrijf registreren op MooiCuracao.nl, men hoeft niet de eigenaar te zijn van het bedrijf. Alleen een accommodatie moet geregistreerd worden door de eigenaar. Dit staat in de regels en voorwaarden. De inhoud wordt altijd gecontroleerd door de redactie. Positieve of neutrale informatie is alleen toegestaan. Negatieve informatie wordt door de redactie verwijderd of het bedrijf wordt in het geheel geweigerd.

Als u een nuttige plaats of accommodatie heeft beoordeeld dan worden uw beoordelingstekst en de waardering-sterren onder de betreffende nuttige plaats of accommodatie getoond.

Wanneer u dezelfde nuttige plaats of accommodatie voor de tweede keer beoordeelt, dan tellen de waardering-sterren van uw tweede beoordeling niet mee in de gemiddelde beoordeling. Daarom wordt alleen de beoordelingstekst getoond, zonder de waardering-sterren.

Evenementen

ls uw evenement door iemand anders geregistreerd en u wilt de controle over de inhoud? Neem deze twee stappen:

 1. Registreer u op MooiCuracao.nl.
 2. Log vervolgens in en stuur de redactie een bericht met daarin: de naam van het evenement en de link op deze site.

De redactie verifieert daarna uw gegevens en zet het evenement op uw account. U kunt het daarna aanpassen.

Ter info: Iedereen kan een evenement registreren op MooiCuracao.nl, men hoeft niet de eigenaar te zijn van het bedrijf. Dit staat in de regels en voorwaarden. De inhoud wordt altijd gecontroleerd door de redactie. Positieve of neutrale informatie is alleen toegestaan. Negatieve informatie wordt door de redactie verwijderd of het evenement wordt in het geheel geweigerd.

Linkbuilding

Nee. MooiCuracao.nl doet niet aan het ruilen van links. Er worden ook geen links tegen betaling geplaatst.

Heeft u een bedrijf welke gevestigd is in Curaçao en interessant is voor toeristen? Klik dan hier en plaats zelf uw bedrijf op deze site.

Nee. Er worden geen links geplaatst in bestaande blogposts om uw product of website te promoten. Er worden ook geen links tegen betaling geplaatst.

Als u een blogpost wilt plaatsen met het doel link(s) te plaatsen naar uw eigen site(s) / linkbuilden, dan is het verstandig uw voorstel kenbaar te maken aan de redactie. U gaat als volgt te werk:

 • Lees de regels en voorwaarden
 • Uw blogpost moet voldoen aan de gestelde regels en voorwaarden
 • Uw blogpost moet gerelateerd zijn aan Curaçao
 • Kunt u een blogpost schrijven dat voldoet aan de gestelde regels en voorwaarden? Kom met een duidelijk en concreet voorstel. Vermeld duidelijk wat u wilt, wat u verwacht en wat u van ons verwacht
 • Geef in uw voorstel één of meer links naar voorbeelden van blogposts die u hebt geschreven of laten schrijven. Deze blogposts moeten verifieerbaar zijn, het moet duidelijk zijn dat de blogpost van u is, zodat we onder andere een indruk krijgen van de schrijfstijl

Kunt u of uw blogpost niet voldoen aan bovenstaande, dan plaatsen wij geen blogpost van u.