Vliegtickets naar Curaçao

Vliegtickets naar Curaçao zijn bij veel aanbieders te boeken. Vergelijk vooral tarieven van vliegtickets bij de vliegtuigmaatschappijen en verschillende aanbieders. Het kan u een hoop geld besparen. Ook aanbiedingen zijn erg interessant waardoor u met flinke korting een vliegticket kunt kopen.

Vliegtickets met vertrek uit Nederland

Vanuit Nederland vliegen de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLM en Tui op Curaçao. Vertrek en aankomst is altijd op Schiphol en de internationale luchthaven Hato op Curaçao. De vluchtduur is ongeveer 9,5 uur. Het duurt iets langer wanneer een tussenstop moet worden gemaakt.

Vliegtickets met vertrek uit Düsseldorf

Airberlin verzorgt vanaf november 2011 als enige aanbieder uit Duitsland rechtstreekse vluchten van luchthaven Düsseldorf naar Curaçao. Air Berlin heeft vergelijkbare prijzen als KLM. Luchthaven Düsseldorf ligt dichtbij de Nederlandse grens. Een Airbus A330-200 met ongeveer 300 stoelen vliegt wekelijks rechtstreeks naar Curaçao.

Vliegtickets kopen

Niemand wil teveel betalen voor vliegtickets. Als u de tarieven vergelijkt bij verschillende aanbieders van vliegtickets bespaart u veel geld. Boek dus niet meteen de vliegtickets bij de eerste de beste aanbieder die u tegenkomt, maar vergelijk de prijzen bij verschillende websites. Dat wijst onderzoek naar de prijzen van vliegtickets uit. Houd ook aanbiedingen in de gaten.

Korting op vliegtickets

Vliegtickets zijn dan een stuk goedkoper als er een aanbieding geldt. KLM geeft bijvoorbeeld hoge kortingen op vliegtickets op ruim honderd bestemmingen tijdens de Werelddeal Weken. Meestal vallen de Werelddeal Weken rond januari/februari en september/oktober. Tui haakt daar handig op in en geeft tijdens en na de KLM Werelddeal Weken ook hoge korting op vliegtickets en heeft dan vergelijkbare prijzen als een vliegticket bij KLM. U bespaart ook als u de vliegtickets ver van te voren koopt, u krijgt dan een zogenaamde vroegboek korting. Ook wanneer u de vliegtickets op het laatste moment koopt krijgt u korting op vliegtickets, dan heet het een lastminute.

Vliegtickets kopen bij vergelijkingssites

Niet alleen de vliegtuigmaatschappijen zoals KLM en Tui verkopen online vliegtickets, maar ook vergelijkingssites zoals Tix, Cheaptickets, Ebookers, WTC en Skyscanner. U hoeft alleen maar de bestemming, vertrekdatum en aankomstdatum in te vullen en de beschikbare vliegtickets worden in een overzicht getoond. U vergelijkt gemakkelijk de prijzen van de verschillende vliegtickets en bespaart snel geld. Via de vergelijkingssites kunt u de vliegtickets soms goedkoper boeken dan via de luchtvaartmaatschappijen zelf. Dat komt omdat de vergelijkingssites zelf op grote schaal vliegtickets kopen. Daardoor kunnen ze afdingen op de prijs. Dat heeft als gevolg dat u de vliegtickets goedkoper kan kopen. De vergelijkingssites die hier worden genoemd zijn allemaal aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en/of de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Vliegticket aanbieders

De volgende bedrijven bieden vliegtickets aan naar Curaçao.

Bezoek een aantal van onderstaande websites en vindt de goedkoopste vliegtickets naar Curaçao:

De beste plek in het vliegtuig

Vliegtickets Curaçao Als u lang bent of als u met kleine kinderen vliegt is het prettig extra ruimte te hebben. De stoelen op de voorste rij (ook wel Bulkhead genoemd) of bij een keuken / galley / pantry en bij de (nood-) uitgangen bieden vaak de meeste ruimte. U kunt dan nog steeds Economy class vliegen en hoeft niet meteen vliegtickets te kopen voor een duurdere klasse. Op SeatGuru kunt u de beste plek in het vliegtuig bepalen. Een nadeel van een plek op de voorste rij is dat u last kan hebben van geluiden van trolleys en stewardessen. Een ander nadeel is dat de armleuningen vaak niet omhoog kunnen. U heeft meer ruimte op knie hoogte maar minder ruimte bij uw voeten omdat die tegen de muur staan. Om bij de nooduitgang te mogen zitten moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Er mogen geen kinderen zitten en uw gehoor en zicht moet goed zijn. Ook moet u andere passagiers kunnen helpen. Check bij voorkeur vroeg in via internet zodat er nog veel keuze is. As u op de luchthaven incheckt geef dan aan dat u graag extra ruimte wilt en maak duidelijk waarom u graag extra ruimte wilt. Houd er rekening mee dat u niet altijd een plek met extra ruimte toegewezen krijgt. Vroeg inchecken kan wel helpen, maar geeft geen garanties.

Bagage in het vliegtuig

U kunt het beste van te voren bepalen wat u aan bagage meeneemt in het vliegtuig naar Curaçao. Houdt bij het inpakken van uw koffers en handbagage rekening met controles en de regels voor bagage. Op de websites van Meenemen, Ikneemmee en Samoon staan uitgebreide inpaklijsten. Met een inpaklijst vergeet u geen belangrijke dingen in te pakken. Houdt wel rekening met het maximum aantal kilo's dat u van de luchtvaartmaatschappij mee mag nemen. Heeft u teveel ingepakt? Haal dan spullen er uit die u op Curaçao ook kunt kopen.

In uw handbagage kunt u het beste oordopjes meenemen tegen geluid en een opblaasbaar nekkussen zodat u lekker kan slapen tijdens de vlucht. Neem ook oordopjes voor muziek en film in het vliegtuig mee. Een mp3-speler is ook handig voor uw eigen muziek of luisterboek. Met spelletjes of puzzelboekjes vliegt de tijd om. Extra batterijen meenemen is altijd handig voor uw fotocamera of andere elektronica. Neem ook kleine snacks en iets te drinken mee. Koop het drinken na het inchecken op Schiphol in verband met de regels voor vloeistoffen in handbagage. Neem eventueel een leeg flesje mee en laat die door de stewardessen vullen. Dat scheelt gedoe met kleine bekertjes. Een vest is vaak ook lekker om mee te nemen. Door de airco in het vliegtuig en lang stil zitten krijg je het snel koud. Vlieg bij voorkeur zonder contactlenzen in verband met de droge lucht in het vliegtuig. Vochtige doekjes zijn ook handig om handen en gezicht schoon te maken. Veel mensen doen een noodpakket in hun handbagage voor het geval hun koffers kwijtraken. Doe in het noodpakket in ieder geval wat kleding, een tandenborstel en tandpasta.

Vliegtickets geregeld?

Als u alleen vliegtickets naar Curaçao koopt hebben wij nog wat tips voor accommodaties zoals bijvoorbeeld hotels, resorts of appartementen en een huurauto.

Hoe komt u van het vliegveld naar uw accommodatie? Een huurauto is ook onmisbaar om alle bezienswaardigheden op Curaçao te ontdekken. Het eiland verkennen met openbaar vervoer is niet te doen.

Laatst aangepast: 8 december 2014 | 0 Reacties |

TAGS: Air berlin Arke Klm Vliegticket Werelddeal weken


De redactie heeft als doel u zo goed mogelijk te helpen en de website zo actueel mogelijk te houden. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Bekijk de vraag en antwoord pagina of neem contact met ons op.


Deel deze blogpost

Gerelateerde blog posts

Bespaar eenvoudig op vliegtickets naar Curaçao

Reacties

Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie

Velden met een * zijn verplicht.

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt

(rel="nofollow")

* Let op:
Links zijn altijd rel="nofollow" !