Mobiel internet op Curaçao

Goedkoop mobiel internetten op Curaçao is eenvoudig te regelen. U kunt uw eigen smartphone, tablet of laptop gerust meenemen.

Draadloos internet op Curaçao hoeft helemaal niet duur te zijn. Vaak kunt u gratis internetten op Curaçao.

Gratis draadloos internet op Curaçao

Gratis Wifi Op Curaçao is gratis draadloos internet te gebruiken. Draadloos internet wordt vaak Wifi genoemd. Uw smartphone, tablet en laptop ondersteunen Wifi probleemloos. Als u thuis draadloos kan internetten op uw laptop, dan ondersteunt uw laptop dat ook op Curaçao.

Gratis Wifi in Willemstad

In het centrum van Willemstad is gratis draadloos internet beschikbaar. Curaçao Tourist Board heeft een draadloos Wifi netwerk aan laten leggen in de wijken Otrobanda en Punda. Er is dekking vanaf de Megapier in Otrobanda, voorbij het Rif Fort, het Brionplein, de Pontjesbrug en in Punda tot aan Marshe en het Wilhelminaplein.

Het gebruik van Wifi is gratis, maar u moet eerst een paar vragen invullen. Het Curaçao Tourist Board gebruikt deze informatie voor haar toerisme campagnes.

Gratis Wifi op Curaçao

Ook buiten het centrum van Willemstad is het mogelijk om gratis Wifi te gebruiken, ook als u buiten het bereik van de gratis Wifi van het Curaçao Tourist Board bent. Op steeds meer plekken zijn gratis openbare Wifi verbindingen beschikbaar. Een plek waar je gratis kan internetten wordt ook wel een Hotspot genoemd. In bijna alle grote accommodaties wordt draadloos internet aangeboden. Ook in steeds meer restaurants en cafés op Curaçao kan je probleemloos draadloos internetten. Als een accommodatie, restaurant, café of ander bedrijf draadloos internet aanbiedt, wordt dat vaak aangegeven in de zaak of bij de ingang.

Het gebruik van een Wifi Hotspot is helaas wel plaatsgebonden. Je moet in de buurt van de Hotspot zijn om verbinding met het draadloze netwerk te kunnen maken en verbinding te houden. Als je te ver van de Hotspot gaat, dan kan de verbinding wegvallen.

Om via Wifi gratis draadloos te kunnen internetten neemt u dus gerust uw eigen smartphone, tablet of laptop mee. De laptop moet Wifi ondersteunen.

Soms moet voor het gebruik van een draadloos internet betaald worden, maar er zijn meer plekken waar het gratis kan.

Veiligheid

Houdt er rekening mee dat op onbeveiligde draadloze verbindingen vreemden uw dataverkeer kunnen onderscheppen en persoonlijke informatie kunnen lezen. Ga daarom heel voorzichtig om met wachtwoorden en ga niet internetbankieren via gratis draadloos internet.

Voorkom nare verrassingen achteraf

Zet mobiel internet via 3G/4G uit!

Smartphones en tablets met simkaart maken vaak automatisch verbinding met mobiel internet via 3G of 4G zonder dat u het merkt. Als u een smartphone of een tablet met simkaart hebt wilt u niet achteraf met een onverwacht hoge rekening geconfronteerd worden omdat uw mobiele telefoon automatisch verbinding met internet maakt.

Mobiel internet in het buitenland via uw 3G/4G verbinding via het abonnement van smartphone kan behoorlijk duur worden. Zet de draadloze 3G/4G verbinding op uw smartphone daarom uit. Heeft u een tablet met een simkaart? Zet dan het 3G/4G verbinding ook op uw tablet uit. Net als bij mobiel bellen op Curaçao brengt uw telecomprovider voor internet het dure buitenland tarief in rekening. Vermijd daarom het downloaden van grote bestanden, muziek en of filmpjes. Deze bestanden zijn al snel een paar MB groot. Dat maakt het downloaden ervan op een buitenlands netwerk erg duur.

U kunt een twee dingen doen om te voorkomen dat uw smartphone of tablet verbinding maakt via mobiel internet via 3G of 4G:

  • Zorg dat alle mobiele verbindingen, roaming en alle automatische updates uit staan
  • Er zijn handige apps voor uw smartphone en tablet te downloaden die alle mobiele verbindingen, zoals 3G en 4G, afsluiten. Download voordat u op vakantie gaat op uw smartphone of tablet naar apps die de dataverbinding beheren of afsluiten

Mobiel internet via 3G/4G met een chippie

Wilt u graag draadloos internet op uw smartphone of tablet met simkaart via 3G of 4G?

Dat kan via een prepaid simkaart van een lokale provider. Op Curaçao wordt een simkaart ook wel een “chippie” genoemd. Op Curaçao zijn een aantal aanbieders die mobiel internet via een chippie aanbieden, namelijk Scarlet, UTS en Digicel.

Scarlet heeft speciaal voor toeristen een travelers pakket met mobiel internet die je per week kan afsluiten. UTS en Digicel bieden ook prepaid service voor internet en email. Bekijk de websites van de providers voor instructies hoe u toegang tot mobiel internet krijgt.

U kunt ook met een internationale simkaart eenvoudig bellen en internetten. De internationale simkaart bestelt u via internet voordat u op vakantie gaat. U doet de simkaart in uw smartphone en kan dan meteen bellen en het internet op.

Draadloos internet op de laptop

U kunt globaal op 3 manieren draadloos internet op uw laptop krijgen.

  1. Heeft u een smartphone en een simkaart van een lokale provider of van Nederlandse provider met een internationaal bellen pakket? Sommige smartphones kan je ook als mobiele modem gebruiken. Dat wordt ook wel tethering genoemd. Stel je smartphone in. Verbind je smartphone daarna met een USB kabel met je laptop en je hebt mobiel internet via je laptop. Raadpleeg de handleiding van je smartphone voor de instellingen om tethering aan te zetten. LET OP: gebruik een SIM kaart van een lokale provider en niet de SIM kaart van je Nederlandse provider! Het gebruik van internet via je Nederlandse provider is daarvoor veel te duur!
  2. Je kan de SIM kaart van de lokale providers ook voor internet op je laptop gebruiken door de SIM kaart in een USB modem te doen. Let er wel op dat de USB modem geen simlock heeft. Je kan ook een USB modem in Nederland huren, die je op vakantie meeneemt. De SIM kaart stop je in een USB aparaat voor 3G of 4G toegang. Daarmee maak je draadloos verbinding met je laptop en kan je het internet op.
  3. Via Droam kunt u betaalbaar mobiel internetten in het buitenland. U huurt een kleine mobiele draadloze router waarmee u via Wifi in het buitenland op internet kan. Droam werkt onder andere met laptops, tablets, smartphones en spelcomputers.

Vast internet op Curaçao

Naast draadloos internet via Wifi kunt u ook bedraad internetten. Dit is een iets veiliger manier van internetten voor het geval u moet internetbankieren.

In veel hotels en resorts, maar ook andere accommodaties, staan computers waarmee je het internet op kan. Soms is dit een gratis service. Soms moet men bij de receptie prepaid (kras)kaartjes kopen waarmee je een bepaald aantal minuten kan internetten.

Er zijn ook accommodaties waar op de kamer een internet verbinding is. Dit kan bedraad zijn of draadloos. Neem uw eigen smartphone, tablet of laptop gerust mee.

Goedkoop bellen via internet

Via Skype kunt u wereldwijd heel goedkoop bellen. Als u een smartphone, tablet of laptop mee naar Curaçao neemt dan kunt u via Skype of Facebook contact maken met de achterblijvers in Nederland. Lees meer over mobiel bellen op Curaçao.

Internetcafés op Curaçao

Op Curaçao zijn ook internetcafés te vinden. In een internetcafé kunt u tegen een vergoeding goedkoop internetten. Houdt er hier ook rekening mee dat vreemden uw dataverkeer kunnen onderscheppen en persoonlijke informatie kunnen lezen.

Laatst aangepast: 8 december 2014 | 0 Reacties |

TAGS: Internet Praktische informatie Wifi


De redactie heeft als doel u zo goed mogelijk te helpen en de website zo actueel mogelijk te houden. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Bekijk de vraag en antwoord pagina of neem contact met ons op.


Deel deze blogpost

Gerelateerde blog posts

Mobiel bellen op Curaçao

Praktische informatie over Curaçao

Reisgidsen over Curaçao

Reacties

Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie

Reacties zijn uitgeschakeld.

Commenting is turned off.