Mobiel bellen op Curaçao

Goedkoop mobiel bellen vanuit Curaçao is eenvoudig te regelen. U kunt uw eigen smartphone of mobiele telefoon gerust meenemen. U moet wel een aantal dingen regelen voor goedkoop mobiel bellen op Curaçao.

Mobiel bellen op Curaçao

Hieronder leggen we uit hoe u het goedkoopst naar Nederland kunt bellen als u op vakantie bent op Curaçao.

Uw telecomprovider zet de kosten van bellen en dataverbruik in het buitenland pas achteraf op de factuur. Voorkom nare verrassingen achteraf!

Er zijn 3 manieren waarop u goedkoop op Curaçao kunt bellen:

  • bellen via internet
  • met een prepaid simkaart van een lokale provider
  • via een belhuis

Bellen via internet

Via internet kunt u wereldwijd gratis of heel goedkoop bellen met uw smartphone. Er zijn diverse apps, zoals Skype, te downloaden via iTunes voor de iPhone, Google Play voor Android smartphones en Windows Phone store voor smartphones op Windows. Het hangt van de app van uw keuze af wat de kosten zijn.

Om zo goedkoop mogelijk uit te zijn is het belangrijk dat u:

  • de 3G/4G datagegevensverbinding uitschakelt en niet via de SIM kaart belt
  • u over draadloos internet/Wifi beschikt. Controleer of uw accommodatie op Curaçao over Wifi beschikt

Mocht u vanuit Nederland gebeld worden dan betaalt de beller de kosten tot aan de grens. De kosten vanaf de Nederlandse grens tot aan Curaçao (het duurste gedeelte) betaalt u. Houdt daar rekening mee!

Bovenstaande informatie over bellen via internet geldt niet alleen voor Curaçao, maar voor de hele wereld.

U kunt ook goedkoop chatten via uw eigen tablet of laptop. Lees hier meer over mobiel internet op Curaçao.

Bellen via een simkaart

Goedkoop mobiel bellen op Curaçao

Als u goedkoop op Curaçao wilt bellen via een simkaart dan kunt u het beste u een prepaid simkaart kopen op Curaçao en daar mee bellen. Een simkaart wordt op Curaçao "chippie" genoemd. Uw toestel moet wel simlock vrij zijn. Het opwaarderen van het chippie doet u met een prepaid kaart. Prepaid kaarten zijn overal op Curaçao te verkrijgen, zoals tankstations en supermarkten. Uw mobiele telefoon moet wel een tri-band-toestel zijn en moet automatisch naar een netwerk zoeken (dit wordt ook wel Roaming genoemd).

Een aantal telecomproviders bieden een buitenlandbundel aan, maar dat is duurder dan een lokale chippie. Kijk voor tarieven bij uw telecomprovider.

Tarieven voor mobiel bellen met uw eigen abonnement

Er gelden andere tarieven voor mobiel bellen in het buitenland dan wanneer wanneer u in Nederland mobiel zou bellen. Er bestaan aparte tarieven wanneer u binnen de EU en buiten de EU belt en data verbruikt. Uw Nederlandse provider brengt namelijk dit hogere buitenland tarief achteraf in rekening en dat is een stuk duurder dan het tarief dat in Nederland in rekening wordt gebracht. Let dus goed op hoeveel u belt en hoeveel data u in het buitenland gebruikt om nare verrassingen te voorkomen.

Wat het precies kost om op Curaçao met uw mobiele telefoon te bellen verschilt per abonnement en telecomprovider. Zoek het tarief op de website van uw provider.

Welke chippie kiezen

Op Curaçao zijn een aantal telecom aanbieders, waaronder UTS en Digicel. Bekijk de websites van de providers voor instructies hoe u de service op uw mobiele telefoon krijgt.

Bellen van en naar Curaçao

De internationale toegangscode voor Curaçao is 599-9. Er zijn geen andere netnummers. Alle telefoonnummers bestaan uit 7 cijfers, ook de mobiele telefoonnummers. Een aantal speciale nummers bestaan uit 3 of 4 cijfers, zoals het nood nummer 911 voor politie en brandweer, 912 voor ambulance, 913 voor kustwacht en 9247 voor de wegenwacht.

Vanuit Curaçao naar het buitenland bellen gaat als u eerst 00 intoetst, dan de internationale toegangscode (voor Nederland is dat 31) en dan het netnummer en abonneenummer.

Belhuizen

Op Curaçao zijn ook belhuizen te vinden. In een belhuis kunt u ook tegen een vergoeding relatief goedkoop bellen.

Laatst aangepast: 8 december 2014 | 0 Reacties |

TAGS: Bellen Internet Mobiel bellen Praktische informatie


De redactie heeft als doel u zo goed mogelijk te helpen en de website zo actueel mogelijk te houden. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Bekijk de vraag en antwoord pagina of neem contact met ons op.


Deel deze blogpost

Gerelateerde blog posts

Mobiel internet op Curaçao

Praktische informatie over Curaçao

Reisgidsen over Curaçao

Reacties

Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie

Reacties zijn uitgeschakeld.

Commenting is turned off.