Huurauto op Curaçao

Een huurauto op Curaçao geeft u veel meer vrijheid dan het openbaar vervoer. Er zijn veel autoverhuurbedrijven op Curaçao.

Huurauto is onmisbaar op Curaçao

Op vakantie is een huurauto op Curaçao onmisbaar. Met het openbaar vervoer op Curaçao komt u lang niet overal op het eiland. Met een huurauto kan je gaan waar je wilt en wanneer je wilt. Je hoeft nooit echt ver te rijden want Curaçao is relatief klein en overzichtelijk. Kies wel een auto met airco, want de temperatuur Curaçao ligt altijd tussen de 28 en 30 graden. Bij de autoverhuurbedrijven op Curaçao zijn genoeg auto's met airconditioning te vinden.

Tarieven voor huurauto's vergelijken

De huurtarieven voor autoverhuur kunnen per autoverhuurbedrijf behoorlijk verschillen. Daarom kunt u het beste vóór aankomst op Curaçao via internet uitzoeken waar u een auto wilt huren. Vaak is het ook goedkoper om van te voren een auto te huren, dan ter plekke op Curaçao.

Bepaal eerst wat voor type auto u wilt huren, bijvoorbeeld een kleine auto, sedan, mpv, suv of een terreinauto. De meeste autoverhuurbedrijven hebben van de meeste types wel een auto te huur. Hier geldt: hoe groter de auto des te hoger de huurprijs.

Bezoek de websites van de autoverhuurbedrijven op Curaçao. Bezoek daarnaast ook websites van vergelijkers van autoverhuurbedrijven zoals Alamo, CarDelMar, Holidaycars, Ebookers, Tix, WTC en BookingMonkey. Vergelijk de prijzen van hetzelfde voertuigtype bij meerdere autoverhuurbedrijven die op Curaçao te vinden zijn. De prijzen van autoverhuur verschillen per autoverhuurbedrijf soms enorm. Even vergelijken levert vaak een flinke besparing op. Zo houdt u meer geld over om bijvoorbeeld leuke dingen te doen op Curaçao.

Huurauto's op het vliegveld en in hotels

Op Curaçao zijn verschillende grote autoverhuurbedrijven waar je een auto kan huren. De meeste grote autoverhuurbedrijven hebben een balie of kantoor op het vliegveld. Sommige autoverhuurbedrijven beschikkingen over een balie in de grote hotels. Je hoeft gelukkig niet perse bij een groot autoverhuurbedrijf op de luchthaven een auto te huren. Een groot autoverhuurbedrijf hoeft nog niet meteen de beste of goedkoopste te zijn. Er zijn ook autoverhuurbedrijven die geen kantoor op de luchthaven hebben en de huurauto op de luchthaven zetten op de dag van aankomst.

Autoverhuur tips

Hieronder nog een aantal praktische tips waar u rekening mee moet houden voordat u een auto huurt:

  • Een creditcard is vaak een vereiste als je de huurauto ter plekke wilt betalen, anders vraagt men vaak een hoge borg voor de huurauto, motor of scooter
  • Het is vaak goedkoper de huurauto (ver) van te voren te boeken en te betalen
  • Controleer of de huurauto beschikt over airconditioning. Door de hoge temperatuur op Curaçao heeft u airco nodig! U krijgt er spijt van als u voor een paar euro minder een auto huurt zonder airco
  • De minimum leeftijd om een auto te huren is meestal 21 jaar, maar dit kan per verhuurbedrijf verschillen. Controleer dit eerst bij het autoverhuurbedrijf, voor daadwerkelijk een auto te huren
  • Als u in een groot hotel of resort verblijft controleer dan eerst of ze zelf huurauto's hebben verhuren. De grote resorts en hotels verhuren ook auto's aan hun gasten tegen aantrekkelijke tarieven. Onderzoek voordat u een auto huurt of uw accommodatie deze service levert. Dit kan u veel geld besparen
  • Controleer wat allemaal bij de prijs is inbegrepen. Wat zijn bijkomende kosten voor schadeverzekering, diefstalverzekering, eventuele extra bestuurder, extra kilometers?
  • Controleer de auto op zichtbare schade voordat u de auto meeneemt. Als er schade aan de auto is, meldt dit dan direct aan de autoverhuurder. Zo voorkomt u dat u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan de auto, terwijl dit al zo was vóór u de auto huurde.

Andere vervoersmiddelen

Naast een auto huren op Curaçao kan je bij een aantal verhuurbedrijven kan je ook fietsen, scooters, motoren, buggy's, quads of een limousine huren.

Huurauto's op Curaçao

Bekijk hier alle verhuurbedrijven van huurauto's op Curaçao.

Laatst aangepast: 28 oktober 2015 | 0 Reacties |


De redactie heeft als doel u zo goed mogelijk te helpen en de website zo actueel mogelijk te houden. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Bekijk de vraag en antwoord pagina of neem contact met ons op.


Deel deze blogpost

Reacties

Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie

Reacties zijn uitgeschakeld.

Commenting is turned off.