Duiken en snorkelen op Curaçao

Curaçao is een echt duikparadijs! Ontdek het zelf!

Op Curaçao vindt u één van de mooiste onderwaterwerelden ter wereld. Onder water liggen prachtige natuurschatten zoals bijzondere koraalriffen, gezonken boten en vliegtuigwrakken. Onderweg komt u veel bijzondere tropische vissen tegen. En je hoeft er niet eens ver voor op zee te gaan, want de meeste schatten liggen dicht bij de prachtige stranden die Curaçao rijk is. Veel stranden lopen geleidelijk af. Als beginnend duiker of snorkelaar kan je daar goed oefenen. Je kunt ook een boot huren of met een begeleide trip mee gaan, bijvoorbeeld naar Klein Curaçao.

Snorkelen op Curaçao

Het zicht onder water is altijd fantastisch, want Curaçao heeft echt azuurblauw water.

Er is een groot aantal bedrijven die duikers en snorkelaars van dienst willen zijn. Zo kunt u een complete duikvakantie naar Curaçao boeken, op verschillende plaatsen duiklessen nemen, een complete duikuitrusting huren of op minicruise gaan.

Ook als u nog nooit eerder gedoken of gesnorkeld hebt bent u op Curaçao op de juiste plek. Op veel plaatsen vindt u duikscholen waar u onder begeleiding de eerste duik- en snorkelervaringen kan opdoen. Op veel grotere stranden vindt u duikshops waar u duik- en snorkelspullen kan huren.

Er zijn een aantal hotels en resort op Curaçao waar een PADI duikschool aan verbonden is. U loopt vanuit uw accommodatie zo de zee in.

Duiken op Curaçao

Ontdek het prachtige onderwaterparadijs van Curaçao. Curaçao heeft veel prachtige duikplekken. Als u gaat duiken of snorkelen wilt u dat natuurlijk doen op de mooiste plekken die Curaçao rijk is. In de wateren rond Curaçao kunt u de meest adembenemende dingen zien zoals bijvoorbeeld de sleepboot (Tugboat) op maar 5 meter diepte, een aantal vliegtuigwrakken of zelfs autowrakken in de Vaersenbaai of verschillende soorten koraal op de mooiste riffen. Veel van al dit moois is vanaf het strand direct snorkelend of duikend te bereiken. U vindt de mooiste snorkel- en duikplekken van Curaçao op de website van Curaçao Tourist Board.

Duiken op Curaçao

Duikexploitanten

Op Curacao vindt u veel duikexploitanten. Ze zijn verspreid over heel Curaçao. Er is altijd wel één dichtbij uw accommodatie. Alles is mogelijk: u kunt bijvoorbeeld een complete duikuitrusting huren, duiklessen nemen of met een boot de zee op om op de meest mooie plekken te gaan duiken of snorkelen. U kunt duiklessen nemen bij kleine familiebedrijven met een persoonlijke aanpak of bij grotere duikscholen die met grotere groepen tegelijk lessen geven.

Ocean Encounters Diving is een van de grotere spelers op Curaçao met vestigingen bij een groot aantal hotels en resorts. Bij de grotere stranden vindt u meestal wel een duikexploitant waar u een uitrusting kan huren. Informeer van te voren bij de exploitant naar de mogelijkheden. Hier staan alle duikexploitanten van Curaçao in een overzicht.

Laatst aangepast: 8 december 2014 | 0 Reacties |

TAGS: Duiken Duikschool Klein curaçao Snorkelen Strand


De redactie heeft als doel u zo goed mogelijk te helpen en de website zo actueel mogelijk te houden. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Bekijk de vraag en antwoord pagina of neem contact met ons op.


Deel deze blogpost

Reacties

Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie

Velden met een * zijn verplicht.

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt

(rel="nofollow")

* Let op:
Links zijn altijd rel="nofollow" !