De mooiste stranden op Curaçao

Grote Knip / Playa Kenepa Grandi, een van de mooiste stranden op Curaçao

Wie aan Curaçao denkt ziet meteen mooie witte stranden met een azuurblauwe zee voor zich. En u heeft gelijk!

Curaçao kent een aantal zeer mooie stranden die u echt gezien moet hebben. We hebben de mooiste stranden van Curaçao op een rij gezet. Sommige stranden op Curaçao liggen erg beschut en zijn erg rustig en andere liggen dichtbij Willemstad en zijn hip en erg druk.

De mooiste stranden van Curaçao

De mooiste en bekendste stranden van Curaçao bevinden zich aan de zuidwest kant van het eiland. Dat is de kant waar ook alle bekende hotels en resorts liggen.

Zuidwest is beschut

De zuidwestelijke ligging geeft de witte stranden een beschutte ligging en het water is er rustig en kristal helder. De stranden zijn meestal vrij toegankelijk. Sommige stranden vragen een kleine bijdrage, maar vaak zijn op die stranden ook voorzieningen aanwezig. Soms zit bij de prijs een gratis strandstoel inbegrepen, maar vaak moet u daarvoor nog een klein bedrag extra betalen.

Over het algemeen geldt dat u geen waardevolle spullen mee moet nemen naar het strand. Bij de drukke grote stranden zijn soms kluisjes aanwezig. Vooral bij de kleinere stranden zijn geen voorzieningen. Het wordt afgeraden om kleine stranden zonder voorzieningen alleen te bezoeken.

Noordoost altijd wind

De kust aan noordoost kant van Curaçao bestaat over het algemeen uit rotsen. Bovendien staat er altijd wind afkomstig van de Noordoostpassaat. De altijd aanwezige wind maakt het ideaal om te windsurfen of kitesurfen. De rotsen in Nationaal Park Shete Boka zijn ook zeer de moeite waard om te bezoeken.

Playa Lagun, strand op Curaçao

Duiken en snorkelen

Veel stranden zijn bij uitstek geschikt om te duiken en snorkelen op Curaçao, door de prachtige en unieke onderwaterwereld die Curaçao rijk is.

Stranden op Curaçao

Bekijk hier een overzicht van alle stranden op Curaçao met alle stranden overzichtelijk op de kaart van Curaçao. Of klik op een strand hieronder voor meer informatie:

 1. Seaqarium Beach / Mambo Beach, hieronder vallen ook:
  • Mambo Beach ligt tussen het strand van Lions Dive en Cabana Beach
  • Cabana Beach is het strand bij Sunscape Curaçao Resort
  • Lions Dive is het strand voor het Lions Dive Beach Resort
 2. Jan Thiel Beach
 3. Blue Bay Beach
 4. Boca Santa Cruz
 5. Boka St. Michiel / Boka Sami
 6. Caracasbaai
 7. Cas Abao
 8. Daaibooibaai
 9. Barbara Beach
 10. Playa Jeremi
 11. Grote Knip / Playa Kenepa Grandi
 12. Kleine Knip / Playa Kenepa
 13. Klein Curaçao
 14. Playa Forti
 15. Playa Kalki
 16. Playa Lagun
 17. Playa Piskado / Playa Grandi
 18. Playa Porto Mari
 19. Vaersenbaai

Laatst aangepast: 28 oktober 2015 | 0 Reacties |


De redactie heeft als doel u zo goed mogelijk te helpen en de website zo actueel mogelijk te houden. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Bekijk de vraag en antwoord pagina of neem contact met ons op.


Deel deze blogpost

Reacties

Plaats als eerste een reactie!

Plaats een reactie

Reacties zijn uitgeschakeld.

Commenting is turned off.